Ons verhaal

Life Changing Group is een organisatie die is opgezet vanuit de passie en ambitie om iets terug te doen voor de maatschappij.

Life Changing Group verzorgt dag, week en maand programma’s m.b.t educatie, sport, verbinding, 21-eeuwse vaardigheden, weerbaarheid, techniek en creativiteitsprogramma’s. Dit doen we met als doel de ontwikkeling een positieve impuls te geven door intensief met de jongeren op zoek te gaan naar datgene wat hun op de juiste manier prikkelt. Ons doel hierbij is dat de jongeren de juiste stimulans hebben gevonden om de kans op herhaling aanzienlijk te verminderen. Wij bieden tevens een aangewezen contactpersoon binnen de organisatie aan om met nazorg te kunnen verzekeren dat de jeugdigen bij vragen altijd bij ons terecht kunnen.

Missie

Wij als experts die dicht bij de jeugd staan ervaren dat een groot deel van de jongeren gevoelig is voor hun omgeving. Dit kan een jeugdige vormen tot de persoon die hij eigenlijk niet wilt worden. Wij voelen ons als team dan ook verantwoordelijk om de jeugdigen door middel van de juiste rolmodellen, positieve voorbeelden en natuurlijk ons netwerk de jongeren te helpen om de juiste weg te bewandelen.

Visie

Onze visie is dat alle jongeren vangnet hebben waarin ze begeleidt worden door professionals in het vinden van hun plek in de maatschappij en hun verborgen talent. Bovendien dat het netwerk tussen onderwijs, gemeenten, jeugdzorg, justitiële inrichtingen en professionals glashelder is en naadloos aansluit ten behoeve van de jongeren. En tot slot dat samenwerking tussen onze ketenpartners uitmuntend is.

Mervan Duran

Manager

Abel Tamata

Manager

Imad Hadar

Manager

Abel Tamata

Slagen als kind van een asielzoeker en een schizofrene kunstenares

Abel Tamata (Bergen op Zoom, ’90), is een ex-profvoetballer van PSV, Roda JC en FC Groningen. Afgestudeerd Master student in sportmanagement, ervaren motiverende spreker en coach, ex-artiestenmanager van Nederlandse topartiesten en mede-oprichter van Life changing Group. Dit is iemand waar je positieve energie en inspiratie voor je toekomst uithaalt. Pas 31 jaar, maar al een heel leven meegemaakt.

Als kind van een Congolese asielzoeker en een Nederlandse schizofrene kunstenares ontdekte Abel al op jonge leeftijd hoe hij meer kon bereiken en meer lol (en succes) uit het leven kon halen. Het voetballen was voor hem altijd hard werken, maar door ‘slimme voorzetten’ en ‘andere soort passes’ te geven dan zijn leeftijdgenoten kreeg (en gebruikte) hij kansen die anderen niet voor zichzelf weggelegd zien.

Hierdoor maakte Abel op 20 jarige leeftijd zijn debuut bij PSV, waar hij de landstitel en KNVB beker won. In totaal heeft hij over de 100 officiële wedstrijden gespeeld in de Nederlandse competities en de Europa League. En een interland voor het Nationale team van Congo mogen spelen.

Op 26 jarige leeftijd besloot Abel onverwachts een carrièreswitch te maken en zich te richten op een maatschappelijke carrière als manager en motiverende spreker. In 2018 rondde hij zijn Master in Sports Management af aan het Johan Cruyff Institute te Amsterdam en werkte Abel tegelijkertijd voor Sportbedrijf Amstelveen. Na het behalen van zijn diploma werd Tamata aangenomen bij SPEC Management, waar hij tot oktober 2021 werkte als artiestenmanager van o.a Glen Faria, Jack $hirak, ICE en Boef. In dezelfde periode gaf Abel speeches en 1 op 1 coaching via zijn eenmanszaak.

Toen het artiestenmanagement niet meer te combineren viel met zijn coaching is hij zich volledig op coaching gaan focussen. Buiten zijn 1-op-1 coaching is hij ook als externe gescout door Peak4, en draagt hij via hen bij aan een coachingsprogramma binnen de Rabobank. Ook heeft hij in oktober 2021 het bedrijf LIfe Changing Group opgericht samen met zijn compagnons Imad Hadar en Mervan Duran. Met life Changing Group houdt Abel zich bezig met de ontwikkeling van jongeren in jeugdgevangenissen. De opgedane kennis en ervaringen uit zijn bijzondere jeugd, het topvoetbal en het management van topartiesten deelt hij door middel van motiverende speeches en coaching voor het voortgezet onderwijs, hoger onderwijs en bedrijven. Hierbij legt hij de nadruk op “realiseren”. Ons “realiseren” welke kansen we als individu in onze directe omgeving hebben. En het “realiseren”/ behalen van de doelen die we stellen.