april 22, 2024

Psychologe Sabrine, eigenares van de praktijk Sawana en onderzoekster aan de Vrije Universiteit te Amsterdam over het doorbreken van taboes rondom mentale gezondheid.

Mariam is oprichtster van de kinderdagverblijf keten Second Home en voorzitter van Flevolands Zakenvrouwen. Mariam runt nu een bedrijf met bijna 200 werknemers en 12 vestigingen.

november 29, 2023

De twee top kickboksers Imad Hadar & Tyjani Beztati hebben veel overeenkomsten zoals de meeslepende situatie van hun moeders, zich inzetten voor de maatschappij, op zeer jonge leeftijd in de spotlight staan, grote ambities en hun Marokkaanse roots.

september 6, 2023

Een van Nederlands bekendste en succesvolste kickbokstrainers die vele kampioenen heeft voortgebracht en traint. Voor vele vechters een ware vaderfiguur. Iemand die zijn hart en ziel in zijn werk stopt en op vele manieren het beste in zijn mensen naar boven haalt. Maar wie is de persoon achter deze rol?

juli 7, 2023

Buddycoach Aziz heeft meer dan 10 jaar fulltime op de groepen in een jeugdgevangenis gewerkt, vervolgens is hij buiten de gesloten muren al jaren bezig om de jongeren optimale nazorg en preventie te bieden. Dit doet hij in samenwerking met gemeentes en andere organisaties. Aziz zet zich keihard in voor een geslaagde re-integratie van zijn jongeren. En is ook dag en nacht bezig met preventie voor diezelfde doelgroep.

mei 29, 2023

Melanie kwam wegens een vechtscheiding op jonge leeftijd zonder ouders te staan. Toen ging ze van kwaad tot erger. Ze begon in een crisisopvang en eindigde uiteindelijk in gesloten jeugdzorg. In haar late tienerjaren heeft ze haar mindset weten te veranderen en kansen aangegrepen om haar leven de goede kant op te leiden. De ups, downs en leermomenten van haar gehele traject hoor je in deze podcast.

mei 2, 2023

Het inspirerende levensverhaal van Boer Ayoub over pesten, heftige thuissituatie, op straat staan, in zijn auto wonen, het vele wisselen van scholen, vastberadenheid, doorzetten, dankbaarheid en winnen.